Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας | Σωτηροπούλου Πένυ
Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας | Σωτηροπούλου Πένυ
 
Επικοινωνία
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Βιογραφικό | Σωτηροπούλου Πένυ

 
 
Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας | Σωτηροπούλου Πένυ
 
 
 
Η Πένυ Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών, διαθέτει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (MA in Special Educational Needs) και τίτλο εξειδικευμένων σπουδών στην Δυσλεξία από το Liverpool John Moores University.

Από το 2007 έως το 2009 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε διάφορα σχολεία και ιδρύματα με αντικείμενο την αντιμετώπιση δυσκολιών λόγου.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα, έχει εργαστεί σε διάφορα θεραπευτικά κέντρα (πρωινά και απογευματινά πλαίσια), με την ιδιότητα της Λογοθεραπεύτριας σε άτομα εφηβικής, σχολικής, αλλά και προσχολικής ηλικίας. Συγκεκριμένα ανέλαβε παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμό, Σύνδρομο Asperger, Σύνδρομο
 
 
 
 
Down, Ειδική Γλωσσική Εξελικτική Διαταραχή, Διαταραχές λόγου και ομιλίας (αρθρωτικές διαταραχες), Γλωσσική καθυστέρηση, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), Τραυλισμό, Πραγματολογικές Διαταραχές, Ψυχοκινητική καθυστέρηση και Εγκεφαλική Παράλυση

Παράλληλα έχει δουλέψει ως συνοδός παιδιών με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή - Αυτισμό σε σχολεία.

Από το 2011-2013 πραγματοποίησε εθελοντική εργασία στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλίμου.

Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών της και μετέπειτα έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια. Είναι εξειδικευμένη σε διάφορες μεθόδους όπως PECS (εναλλακτική επικοινωνία σε παιδιά που δεν έχουν ομιλία), TEACCH (Βασικές Αρχές δομημένης εκπαίδευσης), Θεραπευτική μέθοδος WILBARGER (αισθητηριακή αμυντικότητα), Κοινωνικές Ιστορίες και Lidcombe Program (για τον πρώιμο τραυλισμό).

Το 2011 ίδρυσε το Κέντρο Λογοθεραπείας-Εργοθεραπείας στον Άλιμο και έκτοτε συνεργάζεται με Εργοθεραπευτή.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδας (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε)